Åååå-åka Finlandsbåt, eller Lika-Olika för Carlsons skola på 24 timmarskryssning.

I Fredags gjorde vi vår första föreställning på Finlandsbåt. Nej, det var inte en föreställning för "vanliga kryssare" utan för personalen på Carlsons skola som i vanliga fall befinner sig i Stockholm .
Upp i ottan för att mötas vid färjeterminalen 06.30. Vi fick ett trevligt bemötande av en av rektorerna som meddelade att allt vi inte önskade har uppfyllts... Omständigheterna är svåra att styra över när man är på en båt, det förstår vi.
Vi fick spela i biografen Molin Rouge. En mörk biograf med upphöjd scen och strålkastare, sådant som vi försöker undvika i forumteatersammanhang eftersom detta kan vara hinder som gör det ännu svårare att få upp publiken på scenen. Trots detta och ett motormuller som man skulle försöka överrösta gick föreställningen bra.
Kontexten Finlandsfärja kanske inte gör alla jättefokuserade på att arbeta med likabehandling, men fokus kom rätt snabbt. Det var en varm stämning och det kändes som om det var högt i tak. Många kom upp och många var diskussionssugna. Efter fikapausen började det gunga rätt duktigt, men väderleksrapporten hade varnat om värre väder som dock aldrig infann sig. Tack och lov!
Ovanligt att spela för en publik och sedan vara kvar på samma ställe i mer än ett halvt dygn. Vi stötte på personal från skolan lite varstans på båten som ville berömma, diskutera eller kommentera föreställningen. Väldigt roligt. Folk som kanske aldrig annars skulle ha gått fram till oss direkt efter en föreställning hade chans att smälta intrycken och vädra sina åskikter vid middagen, i taxfreen eller på promenad ute på däck. Vi  fick ett väldigt trevligt bemötande av alla och det blev en rolig och annorlunda arbetsdag. På eftermiddagen fick vi dessutom chansen att se personalen uppträda med olika covers i deras eget "Körslag". Det var jättekul! /Camilla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0