Åååå-åka Finlandsbåt, eller Lika-Olika för Carlsons skola på 24 timmarskryssning.

I Fredags gjorde vi vår första föreställning på Finlandsbåt. Nej, det var inte en föreställning för "vanliga kryssare" utan för personalen på Carlsons skola som i vanliga fall befinner sig i Stockholm .
Upp i ottan för att mötas vid färjeterminalen 06.30. Vi fick ett trevligt bemötande av en av rektorerna som meddelade att allt vi inte önskade har uppfyllts... Omständigheterna är svåra att styra över när man är på en båt, det förstår vi.
Vi fick spela i biografen Molin Rouge. En mörk biograf med upphöjd scen och strålkastare, sådant som vi försöker undvika i forumteatersammanhang eftersom detta kan vara hinder som gör det ännu svårare att få upp publiken på scenen. Trots detta och ett motormuller som man skulle försöka överrösta gick föreställningen bra.
Kontexten Finlandsfärja kanske inte gör alla jättefokuserade på att arbeta med likabehandling, men fokus kom rätt snabbt. Det var en varm stämning och det kändes som om det var högt i tak. Många kom upp och många var diskussionssugna. Efter fikapausen började det gunga rätt duktigt, men väderleksrapporten hade varnat om värre väder som dock aldrig infann sig. Tack och lov!
Ovanligt att spela för en publik och sedan vara kvar på samma ställe i mer än ett halvt dygn. Vi stötte på personal från skolan lite varstans på båten som ville berömma, diskutera eller kommentera föreställningen. Väldigt roligt. Folk som kanske aldrig annars skulle ha gått fram till oss direkt efter en föreställning hade chans att smälta intrycken och vädra sina åskikter vid middagen, i taxfreen eller på promenad ute på däck. Vi  fick ett väldigt trevligt bemötande av alla och det blev en rolig och annorlunda arbetsdag. På eftermiddagen fick vi dessutom chansen att se personalen uppträda med olika covers i deras eget "Körslag". Det var jättekul! /Camilla

Artikel i Vetlandaposten

Spelningen i Åseda i måndags(17/8) resulterade i en liten artikel i Vetlandaposten. Tyvärr hittade jag den inte på nätet... Men det var ju kul att någon kom och skrev!

Spelning för Uppvidinge kommun

Idag har vi spelat för skolpersonal i Uppvidinge kommun. Vi spelade i folkets hus i Åseda. I publiken deltog allt från personal i förskoleklass till gymnasiepersonal. Det blev en trivsam start på terminen med öppen, varm och aktiv publik. Vi fick se förslag som vi aldrig sett förut och det är spännande. Under dagen hann vi tillsammans med publiken utforska alla scener utom scenen om heteronorm. Det var kul att vi fick jobba med så många olika scener men det är synd att det ofta är scenen om heteronorm som får stryka på foten eftersom publiken röstar på de scener de vill arbeta vidare med. Vi funderar ofta vad det  kan bero på.
Vi samtalar alltid med publiken om de scener som inte blir valda och deras tankar kring vad man skulle kunna gjort i dessa situationer. Kring heteronorm så finns det bra böcker som vi brukar rekommendera om de vill jobba vidare på skolan eller i arbetslaget. En bok heter "BRYT" och kan beställas från RFSL, en annan heter "I normens öga" och har utgivits av stiftelsen Friends.

Nu åker vi vidare på vår lilla Smålandsturné och lämnar...Idag har vi lagt upp programmet för spelningarna för Skolverket då vi ska möta personal från olika högskolor och universitet. I morgon är det dags för höstens första föreställningar. Vi gick igenom replikerna så att de sitter där de ska efter en lång sommar. Konstigt nog så finns de där, långt bak i hjärnan någonstans.

Breyta rivstartar med kickoff i Reftele

I morgon styr vi kosan mot Räftele i Småland för lite "kickoff "och repetitioner inför hösten. På måndag har vi vår första spelning. Vi ska spela Lika Olika (om likabehandling) för en skola i Småland. Ja, Småland är stort, men jag kommer i skrivande stund inte ihåg var vi ska spela.
På fredag ska vi spela Lika Olika på en Finlandsfärja. Nej, det är ingen vanlig kryssning - det är en skola som åker iväg och tar oss med. Vi har spelat för den skolans elever för många år sedan, men nu är det dags att träffa personalen. Det ska bli spännande och jag håller tummarna för fint väder och en lugn överfart. Kul att skolorna satsar lite trots tuffa tider.

RSS 2.0