Breyta möter Jana Sanskriti

I morgon åker delar av Breyta på kurs med den Indiska forumteatergruppen Jana Sanskriti. Tyvärr följer inte Frida och Tuija med. Vi kommer att sakna er - massor!!

En skön semester önskas till alla som är inne på vår Breytablogg! Ja, eller en skön sommar till alla  er som jobbar!

Spelning i Västerås

Igår spelade vi föreställningen Lika Olika i Västerås. Vi spelade på ett ställe som heter Växhuset mitt i stan.
 Även denna gång så var det på uppdrag av Mälardalens högskola för förskollärare, lärare och lärarstudenter.
Ett otroligt stort engagemang i publiken som (ovanligt nog) enbart bestod av kvinnor. De var väldigt roliga att spela för och var väldigt spontana. Under grundspelet så hördes många inlevelsefulla utrop och kommentarer när det skedde något kränkande på scenen.
Ett stort tack till Åsa Brattlund som arrangerat dessa dagar och anlitade oss. Vi kände oss väldigt omhändertagna.

Nu blir det inget spelande på ett tag, men om två veckor åker vi til Dalarna för att gå kurs för den indiska forumteatergruppen Jana Sanskriti. Det ska bli väldigt spännande.

Socialtjänst och BUP


Tack till publiken!


Samverkanskonferens i Umeå


Likabehandling i Eskilstuna

Idag har vi spelat i Eskilstuna. Närmare bestämt på Eskilstuna folkhögskola.
Resan började lite skakigt när taxichauffören inte visste var Eskilstuna folkhögskola låg. Hjälp!! Men med teknikens hjälp går allt att fixa... Vi kom fram till en jättefin skola som låg bredvid Eskilstuna konstmuseum.
Deltagarna på dagens föreställning var väldigt blandad. Det var allt ifrån förskolepersonal, lärarstudenter och folkhögskolepersonal. Kul när det är så blandad publik.
Trots att många inte kände varandra så var det högt i tak och stämningen var varm , glad och engagerad.
En dag med väldigt många skratt trots det allvarliga ämnet! Härligt!
Allt avslutades med kaffe och väldigt goa blåbärs(?)kakor på kontmuseét.

Trötta men glada och peppade så är vi nu tillbaka i Stockholm.
Tack Åsa som arrangerat dessa dagar(det blir en till i morgon) och tack för rosorna!

Turneavslutning på Falla mellan stolarna


Nu har vi spelat vår sista föreställning av Falla mellan stolarna i samarbete med Myndigheten för skolutveckling. Den 30 maj spelade vi på Noliamässan i Umeå.
Det är alltid spännande att se olika temperament eller egenheter som kännetecknar olika delar av Sverige. Jag (Camilla) är själv från Umeå och tyckte inte att jag lade märke till några egenheter, men de andra i Breyta tyckte att de var lite tysta och stilla till en början. När utbytesdelen tog vid så var det fullt flyt och många nya ideér som vi inte sett tidigare. Det var trevligt att möta Björkarnas stad när träden stod i full blom och deltagarna blommade ut totalt i den vackra och soliga majdagen.
Det kändes lite konstigt att detta var den sista spelníngen i samarbete med Myndigheten för skolutveckling. Vi är väldigt tacksamma för samarbetet med dem och alla andra trevliga människor vi träffat under resans gång.

Breyta tar inte sommarlov ännu.  Vi kommer att spela Lika Olika för Mälardalens högskola i Västerås och Eskilstuna nu i juni. Det ska bli spännande.
Soliga kramar till alla er som deltagit på våra föreställningar under våren från Breyta genom Camilla


RSS 2.0