Öppen föreställning i Stockholm

Den 10:e oktober kommer vi ha två öppna föreställningar av Lika Olika på Teater 3 i Stockholm. Teater 3 ligger på Rosenlundsgatan 12 på Södermalm. Vi återkommer om tider och biljettpriser nästa vecka. Lika Olika är vår pjäs för skolpersonal om likabehandling. Du kan läsa mer om den här på bloggen.
Välkomna!

Bengtsfors

Den 13/8 spelade vi Lika Olika i Bengtsfors för skolpersonal. Vi lär oss mycket om Sverige när vi är ute och reser. Bengtsfors ligger i Dalsland och är en söt liten stad.
Vi spelade i en församlingsgård som var fullsatt. Det blev en rolig och engagerad föreställning. Publiken var verkligen med hela tiden, det gnistrade i ögonen på dem. Ett spännande och ovanligt utbyte var en kvinna som ville undersöka en av scenerna ur ett genusperspektiv. Alla eleverna är tjejer och det är en manlig lärare i den scenen, hon ville se vad som hände med tilltalet om alla eleverna hade varit killar istället. Några män i publiken kastade sig upp och spelade killar. Det var spännande att undersöka och det blev ett intressant samtal efteråt. Många tyckte att läraren betedde sig annorlunda när  killarna var på scenen och samtalet handlade bl.a. om:  gör det något om vi tilltalar killar och tjejer olika?, är vi medvetna om att vi beter oss på olika sätt mot killar och tjejer, måste vi behandla killar och tjejer likadant?
Ett stort tack till Linda Smith som såg till att det blev en föreställning i Bengtsfors. Hon tog hand om oss så fint att vi funderade på om vi kunde ta med oss henne tillbaka till Stockholm! : )

På hemvägen fick vi se Åmål och det var kul. En otroligt gullig stad - inte alls som de säger i filmen...

Hälsningar Breyta genom Camilla Samuelsson


Nu är vi igång!

Nu är vi igång igen efter sommarlovet!
Vi spelade två föreställningar förra veckan, först i Bengtsfors och sedan i Ängelholm. Vi spelade föreställning för 130 personer. Det hade blivit något missförstånd, det är den största publiken någonsin. Men det gick jättebra! Engagemanget var stort, vi på scen hade väldigt roligt, hoppas det smittade av sig till publiken, det verkade så. Många upphopp, mycket diskussioner och ett helt rum fyllt av surrande tankar. Vi tackar er alla! Nästa föreställning är 24 september i Spånga. Vi kommer planera in öppna föreställningar i höst, så håll ögonen öppna!
Breyta genom Frida


RSS 2.0