Öppen föreställning 1 februari 2008

Föreställning för skolpersonal -

Att omsätta likabehandlingsplanen i praktiken


Den 1 februari 2008 inbjuder forumteatergruppen Breyta till föreställningen Lika - Olika. Vi erbjuder en halvdag med aktivt arbete och reflektion kring konkreta konfliktsituationer med anknytning till likabehandlingsarbetet i skolan.

I forumteater får publiken möjlighet att ingripa och förändra i det som händer på scenen.På uppdrag för Myndigheten för Skolutveckling har Breyta skapat pjäsen Lika - Olika som tar upp diskrimineringssgrunderna i likabehandlingslagen:


1                                       Etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning

2                                       Sexuell läggning

3                                       Funktionshinder

4                                       Kön eller sexuella trakasserier

5                                       Annan kränkande behandlingKommentarer från skolpersonal som sett föreställningen Lika - Olika på Likabehandlingskonferenser:


"Forumteatern var en fullträff. Vilket otroligt bra redskap att arbeta med."


"Forumteatern var en utmärkt form att få oss delaktiga och engagerade. Det gav mycket att fundera över i vår roll som pedagoger och med Likabehandlingsarbetet."


"Eftermiddagen med Breyta var helt suverän! Så ska förändringsarbete gå till! Blev mycket inspirerad och vi tänker omarbeta vår likabehandlingsplan bums!"


"Sällan går man från ett heldagsseminarium och känner sig så sugen på att jobba - vi stog länge på parkeringen efteråt och diskuterade olika situationer som Breyta spelat upp."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0